Brannvernsutstyr og øvelser som redder liv

Trygg og sikker arbeidsplass med riktig opplæring og oppdatert utstyr.

Bestill opplæring

Alarmsystemer

brannalarm

Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi alt fra små enkle alarmanlegg med én detektor, til store omfattende alarmanlegg fra Eltek. Vi har god erfaring med montering av anlegg i «problemområder» som studenthjem, utesteder, hoteller, kjøkken og i driftsbygninger på gårder og kan skreddersy et anlegg etter dine behov!

Kontroll

Lenge siden sist kontroll av ditt alarmanlegg? Vi har flere års erfaring, noe som sikrer en rask, nøyaktig og objektiv tilstandsrapport på ditt alarmanlegg uansett størrelse, alder og kompleksitet.

Service

Våre teknikere har siden 2006 satt kunden i fokus. På vår vakttelefon treffer du løsningsorienterte ansatte med lang erfaring. 

Ofte kan vi hjelpe deg på telefonen, i de tilfeller der dette ikke er nok, kommer vi og hjelper deg ved behov.

Røykvarslere

En røykvarsler er en meget billig livsforsikring og kan bety forskjellen på liv og død dersom det begynner å brenne mens dere sover. Det er viktig med tilstrekkelig og riktig type røykvarslere slik at dere får en tidlig varsling. Derfor anbefaler vi optiske røykvarslere i alle privatboliger og aller helst detektorer som snakker sammen.

Ikon - Advarsel

En røykdetektor har i hovedsak en levetid på ca. 10 år. Er den eldre enn dette så anbefaler vi å bytte de ut. Husk å sjekk at batteriene og røykvarsleren virker hver måned og bytt batteri 1. desember hvert år. Vi anbefaler også at det privat benyttes kun optiske røykvarslere og at ioniske røykvarslere byttes ut!

innbruddsalarm

Vi har jobbet med innbruddsikring i mange år og har prøvd mange ulike typer alarmanlegg fra forskjellige leverandører for å tilpasse oss etter dagens krav og funksjon.

To systemer

Vår erfaring gir deg den trygghet at vi kan finne frem til det rette alarmsystemet for deg. Vi leverer i all hovedsak to forskjellige alarmsystemer som er begge brukervennlige, men beregnet på ulike miljøer. 


Ajax benyttes gjerne på hytter og i privatboliger, mens systemet fra Jablotron benyttes i næringsbygg og lokaler hvor det er behov for enda flere funksjoner.

Full kontroll

Begge anleggene har alle moderne funksjoner du kan tenke deg, og kan kobles opp mot andre trådløse enheter på jobb, hjemme eller på hytta. Disse opereres enkelt via mobil, nett, nettbrett eller et betjeningspanel på vegg.
Fra din smarttelefon har du full kontroll på om alarmen står av eller på og du kan få beskjed når barna kommer hjem fra skolen.

For mer informasjon se gjerne leverandørenes nettsider

Logo - Ajax Elotec Logo - Jablotron

Orienteringsplaner

Vi utarbeider profesjonelle orienteringsplaner for store og små bygg. Disse planene sikrer at det er enkelt for personer som ikke er kjent i bygget å orientere seg ved for eksempel en brannalarm. Brannvesenet stiller som regel krav til oppdaterte orienteringsplaner ved alle brannsentraler.

Nødlys

Vi utfører kontroll, montering og service av nødlysanlegg – både enkeltstående lys og større anlegg. Kontrollene blir utført ihht. NS 1838 og NEK EN-50172.

slokkeutstyr

Alt slokkeutstyr må kontrolleres jevnlig. I hht NS3910 og NS-En 671-3 skal alt slokkeutstyr som er montert i forbindelse med næringsbygg kontrolleres av sakkyndige hvert år. I private hjem er intervallen på sakkyndig kontroll hvert 5. år.

Håndslokkere

En håndslokker er ikke bare en håndslokker – kjøp kvalitet! Selv om de fleste håndslokkere ser like ut er det stor forskjell på kvalitet og slokkeevne. Jo høyere slokkeeffekt en brannslokker har, jo større brann kan den slokke. En slokker med effekt på 55A, som er markedets høyeste slokkeeffekt, kan slokke 60% større branner sammenlignet med en slokker med lavere slokkeeffekt (34A). 


Det er viktig at du kjøper en håndslokker som er beregnet til bruken der denne er utplassert. Våre medarbeidere har lang erfaring med de forskjellige typene og kan veilede dere i valg av slokkere.

Skumslokkere

Skumslokkere – for branner i brennbare væsker som bensin og olje, samt organiske materialer.

En 6 liters skumslokker er en effektiv brannslokker som slokker branner i brennbare væsker og organi­ske materialer. De er godt egnet for plasser­ing og bruk i alle private og offentlige miljøer, som sykehus, kjøpesentre, skole og kontor, samt innen verksted og industri. Skumslokkere er ofte et foretrukket alternativ der det er stor sjanse for utilsiktet bruk, da skummet er enkelt å vaske bort om håndslokkeren blir tømt.

Dagens skumslokkere kan skaffes med slokkeffekt helt opp til 43A 233B. Det er også mulig å bestille skumslokkere for miljøer helt ned til -30 grader Celsius.

Pulverslokker

Pulverslokkere - slokker større
branner.

En 6 kilos pulverslokker med slokkeeffekt på 55A, kan være det som skal til for å lykkes med å slokke brannen eller ikke. På
grunn av sin høye slokkeeffekt er ofte 6 kg pulverslokkere førstevalget i villa, leilighet og fritidsbolig, men passer også for offentlig virksomhet, kontor og industri. 6 kilos pulverslokker kan også plasseres utendørs og
fungerer like godt selv der det er frost.

Frityrslokker

Brann i frityrgryter og oljer er en av de hyppigste brannene på kjøkken sammen med tørrkoking. Ved brann i frityr er det viktig at det brukes slokkemateriell som spesielt egnet til formålet. Vi leverer godkjente håndslokkere og automatiske slokkeanlegg til hoteller, restauranter og gatekjøkken. Les mer om vårt automatiske slokkeanlegg.

CO2-slokker

Vår 5 kilos C02-slokker, slokker brann i elektrisk utstyr og brukes ved væskebranner. Karbondioksidslokkeren slokker brann ved å fortrenge oksygenet, noe som gir en helt ren slokking uten saneringsbehov. Slike slokkeapparater er godt egnet for slokking i elektriske installasjoner, serverrom, kontor og innen offentlig sektor som sykehus.

Kontroll

La oss ta kontroll og service på slokkeren din!  


Alle våre ansatte er sertifisert til å ta kontroll og service på ditt slokkeutstyr. Vi har eget verksted til å utføre service på håndslokkere. Når vi utfører service på en slokker så fremstår den som ny, med nye leveår tilsvarende som når den kom fra fabrikken. 

På den måten kan du bruke opp igjen slokkeren i nye 5 eller 10 år, samtidig som du sparer penger, og vi sparer miljøet.

Ikon - Advarsel

Alle bedrifter må ha en kontroll på sine slokkere ihht. NS3910

Tegner du en kontroll- og serviceavtale med Alarm & Sikkerhet AS slipper du å tenke noe mer på dette. Vi vil gjennomføre kontroll og service av bedriftens brannvernsutstyr på et fast tidspunkt hvert år og sikre at dere har godkjent slokkeutstyr til enhver tid.

Brannslange

Brannslanger kontrolleres etter NS-EN 671-3 og trykkprøves hvert 5. år. (ihht. NS-EN671- 3). 

Ved lekkasjer eller feil utbedres denne etter avtale. Vi foretar også utskifting av brannslanger, hele eller deler av slangen, samt strålerør.

skilting

Alt av slokkemateriell skal skiltes slik at det er enkelt å finne dersom det skulle oppstå brann. Vi har de fleste skiltene på lager og kan utbedre disse ved en kontroll eller ved behov.

Brannsstige

Vi hjelper deg å finne rett stige. Vi leverer og monterer utfellbare brannstiger fra Norgesstigen, samt tilbehør og sikkerhetsutstyr til alle typer bolig og bygg. Sikre deg rask og trygg evakuering med en brannstige.

Norgesstigen er beregnet for norsk klima og har 20 års garanti. Livslengden er mer enn 50 år. Les mer om våre brannstiger.

Brannøvelser og sertifiseringer

Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeid. De som utfører varme arbeid må ha innsikt i hvilken brannrisiko dette innebærer, og kunne utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår.

Trygge ansatte

Forsikringsselskapene har innført krav om sertifikat for de som skal utføre varme arbeider. Skap trygge ansatte med førsteklasses opplæring og sertifisering innen varme arbeider, brannvern og førstehjelp. Vi skreddersyr brannøvelser og arrangerer godkjente varme arbeiderkurs for bedrifter og industri i hele innlandsregionen. Les mer om våre ledige kurs og brannøvelser og førstehjelp.

Ikon - Sertifikat

Vil du vite mer om våre tjenester innen brannvern og sikkerhet eller ønsker vår ekspertise? 

Send oss en forespørsel via kontaktskjema eller ring 906 40 704 for en uforpliktende samtale om dine behov og ønsker.

Kontakt oss